Luka Modric bedankt Toni Kroos na jarenlange tandem: 'Nooit meer iemand zoals jij'
Luka Modric (links) en Toni Kroos (rechts) / Getty Images

Luka Modric bedankt Toni Kroos na jarenlange tandem: 'Nooit meer iemand zoals jij'

22:32, 21-05-2024 / Laatste Update: 22:45, 21-05-2024

Toni Kroos maakte dinsdag bekend te stoppen met voetballen. Luka Modric klom om die reden in de pen, om zijn goede vriend te bedanken. De twee vormden jarenlang een tandem op het middenveld van Real Madrid.

"Ik heb het moeilijk om deze woorden te schrijven", zegt Modric op Instagram. De Kroatische middenvelder postte een fotoreeks met foto's van hem en Kroos, door de jaren heen. "Ik geef toe, ik ben ook heel verdrietig. Man, je bent een legende van deze sport en een legende van Real Madrid."

De 34-jarige Kroos en Modric pakten samen vier Champions Leagues met Real Madrid. "Ik vond het echt leuk om aan jouw zijde te spelen", gaat Modric verder. "Je hebt kwaliteiten die je een unieke en bijzondere voetballer maken. Er zal nooit meer een Toni Kroos zijn."

Mooie momenten tussen Modric en Kroos

"Onvergetelijke Europese avonden, titels, de magie van Bernabeu...", somt Modric zijn mooiste momenten met Kroos op. "Deze gouden tijd bij de club van ons leven, zullen wij nooit vergeten. Je hebt alles bereikt, maar je hebt er nog ééntje over. Samen voor de 15", doelt Modric op de mogelijke vijftiende Champions League-titel van Real Madrid. De Koninklijke staat in de finale tegen Borussia Dortmund.

"Ik ga je missen, mijn vriend", sluit Modric af. De Kroatische middenvelder is zelf al 38 jaar, maar denkt nog lang niet aan stoppen. Er gingen geruchten dat Real Madrid zijn aflopende contract niet wil verlengen, maar Modric zou salaris willen inleveren om in de Spaanse hoofdstad te mogen blijven voetballen. Kroos reageerde op de post van Modric: "Zoveel herinneringen. Deze liefde blijft voor altijd."

Afsluiten in eigen land

Voor Kroos zit zijn carrière er na de Champions League-finale nog niet op. De Duitse middenvelder hoopt nog één keer succesvol te zijn met het nationale elftal, komende zomer op het EK in eigen land. Duitsland zit in de groepsfase in de poule met Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het nieuws, uitgebreide statistieken, selecties, uitslagen en standen.