Luuk de Jong dolblij met tiende plaats in eeuwige topscorerslijst: 'Een hattrick was ook even geleden'
i

Getty Images

Luuk de Jong dolblij met tiende plaats in eeuwige topscorerslijst: 'Een hattrick was ook even geleden'

Rick Kraaijeveld • 08:47, 14-01-2024 / Laatste Update: 13:55, 15-01-2024

Luuk de Jong was de man van de wedstrijd bij PSV tegen Excelsior. Met een hattrick zorgde hij er eigenhandig voor dat de drie punten in Eindhoven bleven. Daarmee is PSV nog steeds foutloos in de Eredivisie én is Luuk de Jong Cor van der Gijp voorbij op de eeuwige topscorerslijst van de competitie.

De Jong is de top-10 topscorers aller tijden binnengetreden. De Jong heeft 164 doelpunten in de Eredivisie gemaakt en passeert daarmee Cor van der Gijp die er 162 scoorde in zijn tijd. "Dat zijn mooie statistieken, en een hattrick was ook alweer even geleden", zei de PSV-aanvoerder na afloop. "De kopbal was het mooiste denk ik, de andere kon ik wat gemakkelijker binnenschieten. Bij die laatste zeg ik dat André Ramalho ging schieten, maar bij hem weet je maar nooit waar die bal heen gaat", lachte hij.

Trots

Zo'n mooie plek in de geschiedenisboeken, maakt de spits toch wel trots. "Die records zijn natuurlijk fantastisch. Ik krijg elke week wel een lijstje van iemand met een nieuw record. Dat je op zo'n hoog niveau in zulke lijstjes komt te staan, dat is iets moois. Hopelijk kan ik lang in de top 10 blijven staan."

Foutloos

PSV is nog altijd foutloos in de competitie, dat vindt De Jong toch het belangrijkste. "Maar uiteindelijk gaat het erom dat we gewonnen hebben en als team ook een record gepakt hebben. Dat vind ik het allermooiste." Ze evenaren namelijk het record van het PSV uit 87-88, waarin 17 keer op rij gewonnen werd.