🎥 | Luuk de Jong onder de indruk van Arsenal: 'We zijn overhoop gespeeld'

Martijn Baars • 09:03, 21-09-2023 / Laatste Update: 07:27, 12-12-2023

Luuk de Jong was onder de indruk van het niveau van Arsenal. De Londenaren lieten PSV kansloos en boekten een 4-0 overwinning in de eerste wedstrijd van de Champions League. De captain was na afloop realistisch.

"Of we overhoop zijn gespeeld? Wel een beetje, ja", aldus De Jong voor de camera van RTL 7. "Arsenal is gewoon een heel goede ploeg. We probeerden ze onder druk te zetten, maar we liepen al heel snel tegen 2 tegengoals aan. Zij weten precies waar ze moeten lopen als wij ze onder druk zetten en wisten altijd een vrije man te vinden."

Strijden met Sevilla en Lens

Het grootste verschil tussen PSV en Arsenal? "Zij hebben heel veel rust aan de bal, hun niveau is zo hoog. Het was moeilijk voor ons. Toch verdient onze ploeg complimenten, want we hebben gestreden. Arsenal was gewoon een maatje te groot. Wij zullen met die andere ploegen moeten strijden om plek 2."

4-0

PSV beleefde een ontluisterende rentree in de Champions League. Al na 20 minuten stonden de Eindhovenaren met 2-0 achter door goals van Bukayo Saka en Leandro Trossard. Via Gabriel Jesus en Martin Ødegaard werd de eindstand uiteindelijk op 4-0 bepaald.