🎥 | Manchester City met de schrik vrij, PSG speelt gelijk dankzij pingel in laatste seconde

Rick Kraaijeveld • 00:02, 29-11-2023

Manchester City blijft groepshoofd van groep G van de Champions League! In het duel met RB Leipzig leek het in eigen huis averij op te lopen tegen de nummer 2 van de poule, maar boog het de wedstrijd helemaal om in de 2e helft: 2-3. Newcastle United leek uit op een stunt in de Champions League door Paris Saint-Germain - in Parijs - met 0-1 te verslaan. Dit feestje ging in de laatste seconde niet door: Ousmane Dembélé kreeg een pingel en die werd verzilverd door Kylian Mbappé.

Manchester City is natuurlijk al door in de Champions League, net als RB Leipzig, maar het had nog spannend kunnen worden voor de 1e plek. RB Leipzig kwam namelijk in de 1e helft op voorsprong in Manchester. Oud-Vitesse-speler Loïs Openda scoorde tweemaal voor de ploeg van Xavi Simons, waarvan de 2e assist van Xavi kwam.

De openingstreffer

De assist van Xavi Simons

In de 2e helft draaide City de achterstand volledig om: via Erling Haaland, Phil Foden en Julian Álvarez won City alsnog de wedstrijd.

De goal van Erling Haaland

De gelijkmaker van Phil Foden

De winnende goal van Julian Alvarez

Newcastle

Newcastle United heeft de 2e plek in groep F dus niet overgenomen van Paris Saint-Germain. De 'poule des doods' blijft hierdoor retespannend. Na 24 minuten was het Alexander Isak die scoorde voor The Magpies in Parijs. Hij reageerde alert op een bal die losgelaten werd door Gianluigi Donnarumma. PSG kreeg daarna een legio aan kansen om nog de gelijkmaker te maken, zeker via Ousmane Dembélé, maar dat wilde maar niet lukken. Tot de laatste seconde, toen Dembélé nog een penalty versierde, die door Mbappé werd benut.

In deze poule is nog alles te doen om de 2e plek. AC Milan, PSG én Newcastle kunnen die plek nog bereiken. Alleen Dortmund is al zeker van overwintering in de Champions League. Zij wonnen met 3-1 van AC Milan.