Manchester City zit met groot probleem tegen Sporting: 'We hebben maar 14 spelers'
i

AFP

Manchester City zit met groot probleem tegen Sporting: 'We hebben maar 14 spelers'

Martijn Baars • 16:55, 08-03-2022 / Laatste Update: 12:30, 08-01-2024

Nathan Aké ontbreekt woensdag bij Manchester City in de return tegen Sporting Portugal in de achtste finales van de Champions League. Trainer Pep Guardiola wil geen risico lopen met zijn Nederlandse verdediger, die met een lichte blessure kampt en daardoor zondag ook ontbrak in de gewonnen derby tegen Manchester United (4-1). City verdedigt voor eigen publiek tegen Sporting Portugal een royale voorsprong van 5-0.

"Nathan is niet lang uitgeschakeld, maar woensdag spelen zou volgens de dokter een te groot risico zijn”, zei Guardiola. "Rúben Dias ligt er al lang uit en we kunnen niet het risico nemen om nog een verdediger lang kwijt te zijn.”

'Maar 14 spelers, waarvan 3 verdedigers'

Naast de Portugese centrumverdediger Dias, die vanwege een liesblessure 4 tot 6 weken aan de kant staat, ontbreken ook de vleugelverdedigers Kyle Walker (geschorst) en João Cancelo. "We hebben slechts 14 spelers tot onze beschikking, waarvan 3 verdedigers", aldus Guardiola. "We moeten dus onze reserves gebruiken. We hebben een geweldig resultaat geboekt in de uitwedstrijd en staan met 5-0 voor, maar er is nog niets beslist. Voetbal is onvoorspelbaar.”