Manchester United uitgeschakeld in CL: al 5(!) jaar geen prijs voor club in crisis
i

ANP / EPA

Manchester United uitgeschakeld in CL: al 5(!) jaar geen prijs voor club in crisis

Rick Kraaijeveld • 12:18, 16-03-2022 / Laatste Update: 10:49, 07-01-2024

Manchester United verloor dinsdagavond met 0-1 van Atlético Madrid. Omdat de uitwedstrijd 1-1 werd, betekent dat een uitschakeling voor United in de Champions League. Maar het betekent vooral dat de Mancunians voor het vijfde jaar op rij géén enkele prijs pakken.

Keeper David de Gea is zeer teleurgesteld en geeft toe dat de rode club uit Manchester al te lang niet voor de prijzen speelt. "Natuurlijk is het niet goed genoeg. Er zijn te veel jaren zonder trofeeën, zelfs jaren zonder ook maar voor prijzen te hebben gevochten." De Champions League was het laatste toernooi waar United dit jaar nog een prijs in kon pakken, ook die kans is nu vervlogen.

Ambities

De club met een grote naam wil deze ook graag weer gaan waarmaken, maar dit verloopt al jaren stroef. "We moeten duidelijk uitspreken dat we grote dingen willen bereiken en dat we willen vechten voor de prijzen. We willen in de competitie niet alleen voor de top 4 spelen en in de kwartfinales van de Champions League komen. We willen meer, maar we zijn ver verwijderd van onze doelen. Iedereen moet meer brengen, want deze club is te groot voor waar we nu staan", zegt De Gea.

De club zal er alles aan moeten doen om volgend jaar ook weer Champions League te kunnen spelen. The Red Devils staan momenteel 5e met Arsenal dat boven hen staat. Arsenal heeft 1 punt meer maar wel 3 wedstrijden minder gespeeld.

Geen beker voor Ronaldo

Voor United is het dus al voor het 5e jaar op rij dat ze geen prijs pakken. De laatste prijs was de Europa League in 2016-2017, waarin ManU in de finale won van Ajax. Voor Cristiano Ronaldo komt deze klap wellicht nog harder aan. Voor hem is dit het 1e seizoen sinds 16 jaar dat hij geen prijs achter zijn naam mag zetten in competitieverband. Daarmee eindigt voor hem een lange reeks aan prijzen pakken.