Manchester United sluit 2021 af met plek 6 in de Premier League

Martijn Baars • 00:07, 31-12-2021 / Laatste Update: 07:08, 12-12-2023

Manchester United heeft in de laatste wedstrijd van 2021 geen fout gemaakt. Burnley kwam op bezoek en dus werd het tijd om voor het eerst in 5 wedstrijden een keer meer dan 1 goal te maken. Onder nieuwe trainer Ralf Rangnick bleef de teller tegen clubs als Young Boys, Newcastle United, Crystal Palace en Norwich City telkens op 1 goal steken.

Tegen Burnley scoorde United voor rust al 3 keer. Scott McTominay opende met zijn eerste goal van het seizoen de score: 1-0. Even later scoorden ook Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo (SIUUUUU) nog voor United. Uit de aftrap van de 3-0 scoorde Burnley de eretreffer.

Plek 6

De tweede helft was niet om aan te gluren en er werd dus ook niet meer gescoord. Erik Pieters viel 5 minuten voor tijd nog in bij Burnley. Door de 3-1 zege steeg United in de laatste wedstrijd van het jaar van plek 7 naar 6. De ploeg van Donny van de Beek, die de hele wedstrijd op de bank bleef, heeft na 18 wedstrijden 31 punten. 4 punten achter op nummer 4 Arsenal.