Marc Overmars onthult dat Ajax hem tweemaal vroeg terug te komen, eerste keer al na vier weken
Marc Overmars bij zijn presentatie bij Antwerp ©ANP

Marc Overmars onthult dat Ajax hem tweemaal vroeg terug te komen, eerste keer al na vier weken

18:39, 02-02-2024 / Laatste Update: 19:55, 02-02-2024

Marc Overmars is door Ajax tweemaal gevraagd om terug te keren bij de Amsterdamse club. De voormalig vleugelspeler was tot februari 2022 directeur voetbalzaken bij de Nederlandse recordkampioen. Toen stapte hij op vanwege grensoverschrijdend gedrag.

De eerste keer dat Ajax polste of Overmars te porren was voor een come-back, was al vier weken nadat hij de Johan Cruijff Arena door de achterdeur had verlaten. Dat schrijft de NOS in een reconstructie. Het lijntje werd toen uitgegooid door Leen Meijaard, de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen.

Danny Blind

De tweede poging om Overmars, die inmiddels aan de slag was gegaan als technisch directeur bij Antwerp, terug te lokken naar Amsterdam werd gedaan door Danny Blind. Dat gebeurde volgens de omroep nadat Blind was voorgedragen als commissaris, maar voordat hij op 27 december 2022 officieel werd benoemd. Blind had Overmars op het oog om de in september ontslagen Sven Mislintat op te volgen.

'Bij Antwerp FC blijven'

Overmars hapte beide keren niet toe. Over die tweede gelegenheid zegt hij: "Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin."

Wereldwijde schorsing

Momenteel is Overmars geschorst. Het Instituut Sportrechtspraak legde hem in november 2023 een schorsing op van één jaar en later is dat besluit overgenomen door de wereldvoetbalbond FIFA.

Terugkeer Overmars blokkeren

Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, laat NOS weten dat een terugkeer van Overmars nu niet meer aan de orde is. Zolang hij die positie bekleedt, zal hij alle gedachtes over een terugkeer van Overmars blokkeren, aldus Van Praag.