Fans Royal Antwerp staan achter aanstelling Marc Overmars: 'Alles wordt tegenwoordig breed uitgemeten'
i

ANP

Fans Royal Antwerp staan achter aanstelling Marc Overmars: 'Alles wordt tegenwoordig breed uitgemeten'

Rick Kraaijeveld • 15:18, 22-03-2022 / Laatste Update: 15:41, 08-01-2024

De komst van Marc Overmars bij Royal Antwerp zorgde voor veel commotie in de voetbalwereld. De reacties en meningen over het aanstellen van de oud-technisch directeur van Ajax lopen nogal uiteen. De Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC) staat achter het besluit, ondanks zijn ontslag bij Ajax vanwege het sturen van seksueel overschrijdende berichten naar vrouwelijke medewerkers.

Maandag bracht de club uit Antwerpen het nieuws naar buiten dat Marc Overmars de nieuwe technisch directeur van de club zou worden. Dinsdag spreekt de FASC zich uit over de aanstelling, tegenover de krant De Gazet van Antwerpen: "Op sportief vlak haalt Antwerp een technisch directeur van ­wereldniveau binnen. Met hem erbij zet Antwerp zijn nationale én ­internationale ambities kracht bij. Uiteraard is er ook de privé­kwestie, waardoor ik begrijp dat veel mensen dit een controversiële zet vinden. Maar we kennen ­alleen het verhaal dat in de media verscheen", vertelt Dominik van Landeghem, woordvoerder van de FASC.

2 kanten

In het bestuur van deze vereniging zitten 5 mannen en 4 vrouwen. Sally Pelkmans, 1 van deze 4 vrouwen, laat zich ook uit over de aanstelling van Marc Overmars: "Alles wordt tegenwoordig erg breed uitgemeten, we weten niet wat er exact gebeurd is tussen Overmars en die vrouwen bij Ajax. Dat ontslag komt er niet zomaar, maar elk verhaal heeft 2 kanten."

Vrouw reageert

Bij de reacties online vond men het aanstellen van Overmars veel te vroeg, te kort op zijn ontslag bij Ajax. Pelkmans denkt daar anders over: "Over 6 maanden zou er over deze aanstelling evenveel heisa zijn ontstaan. Ik probeer naar het sportieve te kijken en veronderstel dat Overmars in de machtsfunctie die hij opnieuw zal bekleden niet dezelfde fout zal ­maken. Anders zit Antwerp met een probleem."