Excelsior-trainer Dijkhuizen boos op Feyenoord: geen afscheid voor Wieffer
i

Getty Images

Excelsior-trainer Dijkhuizen boos op Feyenoord: geen afscheid voor Wieffer

Rick Kraaijeveld • 20:11, 07-05-2023 / Laatste Update: 05:52, 12-12-2023

Marinus Dijkhuizen, trainer van Excelsior was na afloop niet blij met Feyenoord. Dat liet hij blijken in het interview na de wedstrijd. Het ging tijdens het interview over het veld maar vooral ook over Mats Wieffer, die vorig jaar nog bij Excelsior speelde. Excelsior wilde afscheid nemen van Wieffer tijdens deze wedstrijd, maar Feyenoord ging daar voor liggen. Tot irritatie van Dijkhuizen.

Eerst ging het interview over het al dan niet besproeien van het kunstgras. "We hebben bewust niet besproeid, nee. Omdat zij er meer voordeel van zouden hebben dan wij", legde hij uit. Daarna ging het al gauw over Wieffer: Excelsior wilde afscheid nemen, Feyenoord wilde dat niet. "Ik vind dat soort dingen een beetje jammer. het is misplaatste arrogantie", zei Dijkhuizen over de keuze van Feyenoord.

Reactie Slot

Arne Slot reageerde op de persconferentie op de aantijgingen van zijn collega. "Ik weet dat die vraag gesteld is, om dat voor de wedstrijd te doen. Zij hebben geweldig meegewerkt aan alle verzoeken die gekomen zijn vanuit onze kant, wat er best veel waren", bedankt hij de club eerst nog. Dan gaat hij in op de woorden van Dijkhuizen: "1 van de verzoeken was van hen was om afscheid te nemen van Mats. Maar wij hebben ervoor gekozen om Mats bezig te laten zijn met de wedstrijd."

Want volgens Slot had dat best op een ander moment gekund: "Als zij afscheid hadden willen nemen, hebben ze daar een jaar de tijd voor gehad. Dan had het ook prima op een ander moment gekund. Dus ik zou daar geen arrogantie in willen zien, ik zou willen zien dat wij de wedstrijd zeer serieus hebben genomen en de wedstrijd aan zijn gegaan zoals elke andere pot. Dat bleek achteraf ook nodig, want we hebben het lastig gehad."

Degradatiestrijd

Ondanks het veld heeft Feyenoord toch kunnen winnen en blijft Excelsior in een moeilijk parket zitten. De trainer heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. "We zitten in een hele goede vibe en het momentum is goed. Jongens zijn fitter geworden, we spelen nog 2 wedstrijden op kunstgras, dus we hebben er alle vertrouwen in."