Marinus Dijkhuizen verlengt bij Excelsior en is langstzittende trainer Eredivisie
i

Getty Images

Marinus Dijkhuizen verlengt bij Excelsior en is langstzittende trainer Eredivisie

Rick Kraaijeveld • 20:09, 11-01-2024 / Laatste Update: 09:25, 15-01-2024

Marinus Dijkhuizen en Excelsior hebben het contract verlengd met 2 jaar, hij blijft daarmee trainer in Rotterdam tot 2026. De contractonderhandelingen waren al even bezig, maar ze zijn er nu eindelijk uit.

Het was al een fijne start van het jaar 2024: Dijkhuizen werd als één van de weinigen bij Excelsior niet ziek. Vrijwel de hele selectie werd ziek, waardoor er zelfs met maar 11 spelers werd gespeeld in een oefenduel. Terug in Nederland wordt het nog beter voor Dijkhuizen, zijn contract in Kralingen is met 2 jaar verlengd.

Het gras

Dijkhuizen gaf op de clubwebsite aan dat 'iedereen happy' was. "Het gras is niet altijd groener aan de overkant", zei de hoofdtrainer van Excelsior. "Ik heb mijn contract met twee jaar verlengd, dat is best bijzonder. Het is niet veel trainers gegeven in de huidige tijd. Ik denk dat ik samen met Rogier Meijer van NEC al het langst onafgebroken bij een eredivisieclub werk", rekende Dijkhuizen snel uit.

4 jaar geleden kwam Dijkhuizen weer terug bij Excelsior, om Ricardo Moniz te vervangen. Daarvoor was hij ook al werkzaam bij Excelsior in 2013, toen hij het overnam van John Dal Tomasson. Hij ging daarna naar Brentford, maar daar lukte het niet. Net als bij NAC, Cambuur en FC Utrecht, waar hij niet de beste periodes kende. "Ik heb meegemaakt hoe het anders kan zijn. Het is hier heel fijn werken, zeker in deze setting", gaf de trainer aan. Het is een mooie club met fijne mensen en dicht bij huis. Ook mijn familie is hier heel blij mee."