Mark Flekken (30) wil eerste keeper Oranje zijn: 'Het is de grootste eer'
i

Getty Images

Mark Flekken (30) wil eerste keeper Oranje zijn: 'Het is de grootste eer'

Martijn Baars • 14:11, 30-08-2023 / Laatste Update: 04:49, 12-12-2023

Mark Flekken (30) hoopt bij zijn nieuwe club Brentford in de Premier League op een kans van bondscoach Ronald Koeman om 1e doelman van Oranje te worden. "De grootste eer die je kunt bereiken", noemt hij die positie in gesprek met het AD.

Flekken wil niet terugblikken op de teleurstelling, toen toenmalig keeperstrainer Frans Hoek hem op het laatste moment afbelde en hij niet mee mocht naar het WK in Qatar. Liever richt hij zich op de toekomst. En die ligt, als het hem aan ligt, ook in Oranje. De nieuwe bondscoach Ronald Koeman nam hem op in zijn voorselectie. En mede door een blessure van Justin Bijlow en het wegvallen van Jasper Cillessen, liggen er tijdens de aankomende interlandperiode kansen.

Strijd met Noppert en Verbruggen

Andries Noppert lijkt door zijn WK-ervaring over de beste papieren te beschikken voor de plek in het doel tegen Griekenland en Ierland, maar Bart Verbruggen (ook nieuw in Engeland, bij Brighton & Hove Albion) en Flekken zijn niet kansloos. "Eerste doelman worden? Natuurlijk vecht ik daarvoor. Het is de grootste eer die je kunt bereiken, je land vertegenwoordigen op het veld. Als je die motivatie niet meer hebt, kun je beter stoppen.”

'Grijp ik met beide handen aan'

Vrijdag krijgt Flekken via e-mail te horen of Koeman hem definitief uitnodigt. "Als ik erbij zit, dat moet je altijd afwachten, dan zal ik in Zeist een gesprek hebben met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Het enige waar ik controle over heb, zijn mijn prestaties bij Brentford. Als de keuze op mij valt om 1e doelman te worden, dan zal ik die met 2 handen aangrijpen.”

[poll id="3011"]