Mark van Bommel hoopt op derby tegen Dirk Kuyt: 'Áls Dirk er dan nog zit'
Mark van Bommel en Dirk Kuyt © Pro Shots

Mark van Bommel hoopt op derby tegen Dirk Kuyt: 'Áls Dirk er dan nog zit'

19:30, 12-04-2024

Mark van Bommel hoopt volgend seizoen Beerschot te treffen in de Belgische Pro League. Door de promotie van de club onder leiding van Dirk Kuyt keert de derby tussen Antwerp FC en Beerschot weer terug in de competitie. Toch is Van Bommel nog niet zeker van een ontmoeting met zijn landgenoot.

Van Bommel is blij met de terugkeer van 'De Grote Derby'. "Mooier kan niet, met die rivaliteit", aldus de trainer van Antwerp op een persconferentie. Extra mooi zou het zijn als de Nederlander zijn voormalig ploeggenoot bij het Nederlands elftal zou treffen.

Maar dan moet Van Bommel wel bij Antwerp blijven. "En als Dirk er dan nog zit. Hij heeft op dit moment geen contract. Maar naar derby's kijk ik altijd uit. Soms zelfs al drie weken van tevoren. Ik heb met AC Milan tegen Internazionale gespeeld, met tachtigduizend fans die tekeergaan. Dan weet je wel dat er wat aan de hand is."

Van Bommel zal zich eerst focussen op de belangrijke wedstrijd tegen Club Brugge op zondag. Antwerp moet deze winnen als het nog mee wil doen om de titel. "Aan het begin van het seizoen zei ik al dat Brugge kampioen zou worden en voor mij zijn ze nog steeds favoriet", zegt de trainer. "Het zit heel dicht op elkaar en wij hebben twee keer aan de verkeerde kant gezeten. Er zijn nog acht wedstrijden en bij drie of vier zeges sta je ineens weer heel dichtbij."