🎥 | Mark van Bommel kan leven met 5-0 nederlaag tegen Barcelona: 'Helemaal geen schande'
i

AFP

🎥 | Mark van Bommel kan leven met 5-0 nederlaag tegen Barcelona: 'Helemaal geen schande'

Martijn Baars • 10:47, 20-09-2023 / Laatste Update: 17:16, 11-12-2023

Coach Mark van Bommel ging met Antwerp FC in de eerste wedstrijd in de Champions League met 5-0 hard onderuit tegen FC Barcelona. De Nederlandse trainer was na het duel vooral realistisch en sprak van een mooie leerschool voor zijn ploeg.

"Ik kan de jongens niets verwijten. Aan de bal vond ik ons gewoon goed. Maar dit is Champions League-niveau. Dit is de top van de wereld, de top van Europa. Hoe zij spelen, daar moeten we naartoe. Maar daar zijn we nu nog ver van verwijderd. Dat is helemaal geen schande. We ervaren dit nu als een groot leermoment. Zo moet je het zien. Dit was de eerste van 6 wedstrijden en meteen ook de moeilijkste. Barcelona is gewoon een hele goede ploeg”, zei Van Bommel tegen Belgische media.

Compliment voor Frenkie de Jong

Hij had tijdens de wedstrijd een bijzonder onderhoud met Barcelona-coach Xavi na de 2-0 van de Spaanse ploeg. Volgens Van Bommel gaf hij Xavi een compliment over de pass van Frenkie de Jong. "Het was een mooie pass. Dat ben ik hem gaan zeggen. Xavi en ik zijn goede vrienden. Voor de wedstrijd hebben we ook met elkaar gesproken.”