Vreugde bij Marokko na de 1-0, © AP

Vreugde bij Marokko na de 1-0

Marokko haalt uit tegen tien man van Tanzania bij eerste duel in groepsfase Afrika Cup

20:45, 17-01-2024 / Laatste Update: 23:40, 17-01-2024

Marokko is het avontuur dat de Afrika Cup heet goed begonnen. Er werd met 3-0 gewonnen van Tanzania. Doelpuntenmakers bij de Leeuwen van de Atlas waren Romain Saiss, Azzedine Ounahi en Youssef En-Nesyri.

Het was allesbehalve een prettige wedstrijd voor Marokko, Tanzania was spijkerhard en het was ook nog eens ontzettend warm in Ivoorkust. Toch was er na een half uur ontlading; Verdediger Saiss opende de score. Een zwabberende vrije trap van Hakim Ziyech werd door doelman Aishi Manula gepareerd, maar kwam zo voor de voeten van de 33-jarige verdediger. 1-0 voor Marokko.

Rode kaart

Het agressieve spel van Tanzania leverde in de tweede helft een terechte rode kaart op. Novatus Miroshi pakte twintig minuten voor tijd een tweede gele kaart en moest gaan douchen. Marokko, dat behoorlijk met de rem erop speelde, kon op zoek gaan naar de definitieve beslissing. Die werd een kwartier voor tijd gevonden: Azzedine Ounahi scoorde de tweede treffer voor Marokko. Het was over en uit voor Tanzania, even later werd het zelfs nog 3-0 door de spits van Sevilla: En-Nesyri.

Basisplaats Ziyech en Amrabat

Ziyech stond in de basis, net als Sofyan Amrabat. Verder waren Ismael Saibari, Oussama El Azzouzi en Tarik Tissoudali ook aanwezig, zij bleven alleen de hele wedstrijd op de bank. Noussair Mazraoui was niet van de partij, hij is nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.

Marokko heeft verder nog te maken met Congo en Zambia in groep F van de Afrika Cup. Ze gelden als één van de favorieten voor de titel. Gezien de prestaties op het afgelopen WK is dat ook geen grote verrassing, Marokko bereikte toen de halve finale.