Media na comeback Real Madrid in CL: 'Die ploeg vindt altijd een manier om te winnen'

Trevor Wagener • 10:44, 05-05-2022 / Laatste Update: 03:19, 12-12-2023

De Spaanse pers is helemaal in de wolken met Real Madrid na het behalen van de Champions League-finale woensdagavond. De Britse media zijn vooral verbaasd over de exit van Manchester City in het miljoenenbal.

"De grootste nacht in de geschiedenis van Estadio Santiago Bernabéu", opende sportkrant Marca. "Real Madrid stond in de 89e minuut over 2 duels met 5-3 achter tegen Manchester City en had nog geen schot op doel gekregen. En toch hebben ze zich gekwalificeerd voor de Champions League-finale in Parijs", schreef journalist Santi Siguero.

Remontada

"Als de winst op PSG al onverklaarbaar was en de uitschakeling van Chelsea al ongelooflijk was, is woensdagavond in Chamartín gewoon de beste avond van een stadion dat alles wel dacht te hebben gezien. En dat zegt veel, heel veel!" Ook coach Carlo Ancelotti kreeg alle lof van Marca.

"Hij maakte het bij zijn terugkeer niet te ingewikkeld en herstelde de hiërarchie. Ook respecteerde hij de kwaliteiten van een team met meerdere kampioenen als Modric, Kroos, Casemiro en Benzema. Het middenveld was symptomatisch, want geen van de 3 CKM-spelers (Casemiro-Kroos-Modric), die jarenlang onaantastbaar waren, maakte de wedstrijd af op het veld. De invallers maakten uiteindelijk het verschil."

Bizar duel

Voormalig Real Madrid-verdediger Jonathan Woodgate noemde het duel bij BBC Radio 5 'het beste en gekste dat hij ooit had gezien'. "Wat een bizarre wedstrijd was dit!" Ook het commentaar van The Guardian was vol verbazing. "Real zou nog een manier vinden om te winnen, zoals ze dat altijd doen." Kritiek op Guardiola en City was er nauwelijks. "Het was onmogelijk om te voorzien wat er nog zou gaan gebeuren in de absolute slotfase", aldus Engelse media.