calvin-stengs-knieblessure-update
De knieblessure van Calvin Stengs valt gelukkig mee. © Pro Shots

Meevaller voor Feyenoord en Calvin Stengs: knieblessure valt mee, bekerfinale lijkt haalbaar

17:25, 04-03-2024 / Laatste Update: 17:25, 04-03-2024

De knieblessure van Feyenoorder Calvin Stengs lijkt mee te vallen. Hij viel vorige week in de halve finale van het bekertoernooi tegen FC Groningen (2-1) uit en gevreesd werd voor het ergste, ook gezien zijn verleden. Maandag deelde Feyenoord een medische update over Stengs. De club verwacht hem na de interlandperiode weer terug.

Op zondag 17 maart speelt Feyenoord nog uit bij SC Heerenveen, daarna vliegen de spelers uit voor interlands. Na de interlandperiode ontvangen de Rotterdammers FC Utrecht in eigen huis. Op 21 april speelt Feyenoord de bekerfinale tegen NEC. Die lijkt dus haalbaar voor Stengs.

Slot over Stengs voor wedstrijd tegen PSV

Zondag reageerde trainer Arne Slot bij ESPN voorafgaand aan de topper tegen PSV (2-2) al op de huidige status van zijn speler. Stengs had toen een eerste onderzoek gehad: "De uitslag daarvan is positief, maar dat betekent niet dat het eindresultaat dat ook zal zijn."

Stengs kreeg in de halve finale van de beker een flinke trap van Groningen-verdediger Marvin Peersman. De middenvelder werd huilend van het veld gedragen.

Groot gemis

Het ontbreken van Stengs is vanzelfsprekend een gemis voor de Rotterdammers. "Calvin is de enige echt creatieve middenvelder, een passende speler", aldus Slot. Voor Stengs is het niet de eerste keer dat hij problemen heeft met zijn knie.

De trainer heeft daarop kunnen anticiperen, maar een tackle zoals tegen FC Groningen zit in een klein hoekje. "We hebben geprobeerd om hem af en toe minder te laten spelen. Qua belasting ging dat goed, maar je kan niets doen aan zo’n tackle zoals donderdag."