Memphis is eindelijk in Barcelona
i

FCB

Memphis is eindelijk in Barcelona

Martijn Baars • 17:58, 19-07-2021 / Laatste Update: 05:31, 07-01-2024

Memphis Depay heeft zich vandaag voor het eerst gemeld bij FC Barcelona. De 27-jarige aanvaller, die vanwege het EK met Oranje nog genoot van een vakantie, landde vanmiddag op luchthaven El Prat en werd ontvangen door diverse camera's.

De multifunctionele aanvaller koos deze zomer voor een transfervrij vertrek bij Olympique Lyon, waardoor het door financiële problemen geteisterde FC Barcelona hem eenvoudig kon binnenhalen. Daarmee komt de droom van Ronald Koeman uit. De Nederlandse oefenmeester hoopte vorig jaar al op een hereniging met Memphis, maar geldproblemen verhinderden dat destijds. Afgelopen maand zette hij zijn krabbel onder een 2-jarige verbintenis bij de Blaugranas.

Donderdag presentatie

Memphis moet Barça komend seizoen het beslissende zetje richting de Spaanse landstitel geven. De aanvaller traint naar verwachting morgen voor het eerst mee en zal komende donderdag officieel worden gepresenteerd, aangezien voorzitter Joan Laporta op dit moment nog niet aanwezig is. De voormalig buitenspeler van PSV staat zelf in ieder geval al te trappelen. "Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en een nieuw avontuur’’, liet hij in een korte reactie weten op de clubkanalen.

4 transfers

Memphis is 1 van de 4 nieuwelingen die Ronald Koeman deze zomer verwelkomt. Ook Sergio Agüero en Eric Garcia, die beiden transfervrij overkwamen van Manchester City, zetten hun krabbel in Camp Nou. Emerson Royal werd voor 9 miljoen euro opgepikt bij Real Betis.