Met de verkeerde auto naar de club? Coman krijgt een megaboete van Bayern
i

Pool via REUTERS

Met de verkeerde auto naar de club? Coman krijgt een megaboete van Bayern

Martijn Baars • 13:29, 16-03-2021 / Laatste Update: 11:53, 07-01-2024

Kingsley Coman zal voortaan wel 2 keer nadenken in welke auto hij naar het trainingscomplex van Bayern München aan de Säbener Straße rijdt. Volgens Bild heeft de Duitse topclub de Fransman een boete opgelegd van liefst 50.000 euro, nadat Coman in zijn privéauto naar de training kwam.

Autobedrijf Audi is al jaren de vaste sponsor van Bayern München en daarom is het voor de selectie verplicht om op trainings- en wedstrijddagen met een Audi naar de club te komen. De 24-jarige Coman was dit maandag even vergeten, toen hij met zijn eigen Mercedes-Benz AMG kwam aanrijden. De snelle vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen voor Bayern het winnende doelpunt maakte in de Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain (0-1 zege), werd bij de ondergrondse parkeergarage van de club geweigerd. Uiteindelijk parkeerde Coman zijn bolide op straat buiten het trainingscomplex.

Tweede keer

Het was niet voor het eerst dat Coman in de verkeerde auto naar de club kwam. De aanvaller werd in april vorig jaar ook al gewaarschuwd toen hij zich meldde met zijn McLaren Spider. Ook Nicklas Süle en Robert Lewandowski werden al gewaarschuwd voor het negeren van de werkauto, maar zij ontvingen nog geen boete.

Coman trakteerde zichzelf op zijn 22ste verjaardag op een McLaren Spider, zo is te zien op zijn Instagram:

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door Coman Kingsley (@king_coman) op

Woensdag speelt Bayern München in de achtste finales van de Champions League de return tegen Lazio, nadat de heenwedstrijd in Stadio Olimpico in Rome al met 1-4 werd gewonnen. Of het auto-incident nog gevolgen heeft voor de speelkansen van Coman, die onder trainer Hansi Flick basisspeler is, is niet bekend.