Met deze mooie woorden zijn de Spaanse media lovend over Arnaut Danjuma
i

EPA

Met deze mooie woorden zijn de Spaanse media lovend over Arnaut Danjuma

Pim Huberts • 14:05, 07-04-2022 / Laatste Update: 23:48, 11-12-2023

Arnaut Danjuma is de naam! Hoewel Karim Benzema de Spaanse voorpagina's domineert na zijn hattrick voor Real Madrid tegen Chelsea, is ook 'onze' Arnaut Danjuma zeker niet onopgemerkt gebleven. Danjuma zorgde er met een slimme intikker tegen Bayern München voor dat het sprookje van Villarreal zeker nog niet is afgelopen in de Champions League.

Volgens de Spaanse kranten mag de Duitse recordkampioen nog opgelucht ademhalen met de 1-0 verliespartij van woensdagavond. ,,Een geweldig Villarreal laat Bayern ontsnappen’’, schrijft Marca. ,,De ploeg verprutste grote kansen om met een veel groter voordeel naar München te reizen.’’

Toch bleef het bij die ene treffer van Danjuma in de 8ste minuut, die zijn voet perfect voor de bal zette op het verdwaalde schot van middenvelder Daniel Parejo (of was het toch een pass?) ,,Het was de eerste bal die Danjuma aanraakte”, aldus Marca. ,,Hij deed alsof hij uit positie was, terwijl hij in werkelijkheid gewoon onopgemerkt bleef door de Duitse centrale verdedigers.”

6de Champions League-goal

Danjuma maakte z'n 6de Champions League-goal voor El Submarino Amarillo. ,,Zijn goal was goud waard”, schrijft AS. ,,Zijn acties waren altijd gevaarlijk. Het is een troef die aantoont waarom Villarreal tot de 8 beste clubs in de Champions League behoort.”

Historische halve finale?

Het sprookje van trainer Unai Emery is dus zeker nog niet voorbij, stellen ook de Spaanse kranten. ,,Villarreal liet zien dat het plafond in deze Champions League niet de kwartfinales is”, schrijft Mundo Deportivo. ,,De ploeg is in ieder geval in staat te vechten om voor de 2de keer in zijn geschiedenis de halve finales te bereiken na de overwinning op Bayern München dat 22 uitwedstrijden op rij niet verloor in Europa.”

Duitse media

Ook in Duitsland zijn de media het erover eens dat Villarreal gewoon de betere ploeg van de 2 was. ,,Villarreal de makkelijkste tegenstander van de laatste acht? Niet voor Bayern!”, schrijft Bild. ,,De gele onderzeeërs waren veel gevaarlijker dan de fantasieloze Münchener.”

Wanneer is de return?

Villarreal speelt op dinsdag 12 april de uitwedstrijd tegen Bayern München.