Michael Reiziger neemt 17(!) debutanten op in voorselectie Jong Oranje: Ruben van Bommel aanwezig
i

Pro Shots

Michael Reiziger neemt 17(!) debutanten op in voorselectie Jong Oranje: Ruben van Bommel aanwezig

Rick Kraaijeveld • 18:29, 18-08-2023 / Laatste Update: 22:50, 08-01-2024

Michael Reiziger neemt de spreuk 'een nieuwe wind laten waaien' wel heel erg letterlijk. De kersversie bondscoach van Jong Oranje heeft namelijk maar liefst 17(!) debutanten opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. 1 naam zal niet vreemd klinken, namelijk die van Ruben van Bommel.

Reiziger is de opvolger van bondscoach Erwin van der Looi en gaat in september voor de EK-kwalificatie spelen tegen Moldavië en Noord-Macedonië. De andere landen in de groep zijn Zweden, Georgië en Gibraltar. Hij gaat dat in ieder geval met veel debutanten doen. In de voorselectie heeft hij onder andere Van Bommel opgenomen, die bij AZ ontzettend goed van start is gegaan.

De rest

De andere debutanten spelen in zowel het binnen- als buitenland. Tyrese Asante(ADO Den Haag), Jorrel Hato (Ajax), Rio Hillen (De Graafschap), Lennard Hartjes (Excelsior), Serano Seymor (Excelsior), Finn van Breemen (FC Basel), Max Bruns (FC Twente), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam), Dani van den Heuvel (Leeds United), Rav van den Berg (Middlesbrough), Youri Baas (NEC), Sontje Hansen (NEC), Isaac Babadi (PSV), Fedde de Jong (SC Cambuur) en Noah Ohio (standard Luik).

Afvallers

Namen als Milan van Ewijk, Jeremie Frimpong (die ook niet bij het grote Oranje zit) en Crysencio Summerville missen in de lijst. Zij zijn door Reiziger buiten beschouwing gelaten.