Michael Reiziger over start Jong Oranje: 'Ik wil het Oranje-gevoel bij iedereen laten leven'
i

Getty Images

Michael Reiziger over start Jong Oranje: 'Ik wil het Oranje-gevoel bij iedereen laten leven'

Rick Kraaijeveld • 14:33, 05-09-2023 / Laatste Update: 02:56, 12-12-2023

Michael Reiziger is begonnen aan zijn baan als bondscoach van Jong Oranje en stond gelijk voor wat uitdagingen. Zo heeft Ryan Gravenberch zich afgemeld omdat hij wil focussen op het settelen in Liverpool. Dat begreep Reiziger niet: 'Ik snap de situatie waarin je bedankt voor een oproep van je land niet. Ik vind het geen goede beslissing', zei hij erover.

Reiziger zal wel vaker met dit soort dingen te maken gaan krijgen. Maar daar heeft hij een doelstelling van gemaakt. "Ik wil het Oranje-gevoel bij iedereen laten leven", vertelde hij over zijn doelstellingen. "Jonge jongens maken soms slechte keuzes. Ik geloof daadwerkelijk dat het een eer is om voor je land uit te komen. Spelers zullen soms ook teleurgesteld zijn dat ze niet bij het grote Oranje zitten. Dat begrijp ik, want je wil het hoogst haalbare. Maar teleurstelling hoort bij voetbal."

Eigen carrière

Reiziger speelde zelf ook interlands voor Jong Oranje. "Dat zag ik als een eer, het kan een opstapje zijn naar meer", zei hij. "Als je dat voelt , ga je mooie dingen beleven." Hij sprak afgelopen tijd - zeker tijdens de transferperiode - ook veel met spelers: "Ik gaf hem (Gravenberch) het advies naar een club te gaan waar hij gaat spelen. Ik hoop ook echt voor hem dat hij bij Liverpool gaat spelen."

Ajax

Teleurstelling was er wel even, toen Reiziger niet gekozen werd als interim-opvolger van Alfred Schreuder maar John Heitinga. "Dat heb ik nu allang afgesloten", vertelde hij. "Ik ben bij Ajax opgegroeid, natuurlijk vind je dat niet leuk. Ik hoop altijd dat het goed gaat met mijn club, want zo mag ik het nog steeds wel noemen."