Michiel Kramer komt weg met 'foei' van de KNVB na rukgebaar richting uitvak AZ
i

Pro Shots

Michiel Kramer komt weg met 'foei' van de KNVB na rukgebaar richting uitvak AZ

Martijn Baars • 14:12, 24-08-2023 / Laatste Update: 17:41, 11-12-2023

De KNVB heeft een soort 'foei' gezegd tegen Michiel Kramer voor het rukgebaar dat hij maakte richting het uitvak van AZ toen hij voor RKC had gescoord vorig weekend. De verklaring van de RKC-aanvoerder zelf vindt de aanklager ongeloofwaardig.

In de wedstrijd tegen AZ (3-1 verlies) maakte Kramer vlak voor rust de 1-0 vanaf de strafschopstip. Tijdens het juichen maakte hij een vuil gebaar richting het uitvak, al zei hij zelf na de wedstrijd lachend dat het om het uitbeelden van een champagnefles ging. De KNVB gaat hier niet in mee, omdat volgens de aanklager op de tv-beelden duidelijk te zien was dat het om iets anders ging.

Verder geen consequenties

Kramer wordt gewaarschuwd omdat de aanklager vindt dat ‘zoiets onprofessioneel is, zeker omdat hij een voorbeeldfunctie heeft als speler en aanvoerder van RKC Waalwijk’. Het levert verder geen consequenties op voor de spits. Vanuit RKC is er nog niet gereageerd.

'Ik geloof hem wel'

Zijn trainer Henk Fraser kreeg na afloop eveneens vragen over de actie van zijn aanvoerder. "Ik kan me wel voorstellen dat je de champagnefles tussen je benen hangt. Ik geloof hem als hij dat zegt. Ik ga me verder ook niet uitlaten over dit soort zaken. Ik vind ook wel dat we in de totaliteit wat doorslaan."

'Onvolwassen'

Analyticus Gertjan Verbeek, die namens ESPN aanwezig was bij het duel, kon zijn ogen echter niet geloven. "Dit is onvolwassen, het antwoord ook. Zeg dan gewoon dat het verkeerd was. Je moet het niet provoceren, daar hebben de club en het voetbal geen baat bij. Je weet dat fans je van je stuk proberen te halen, maar dit moet je gewoon niet doen."