Mike Snoei zet spelers die niet het regenboogshirt aan willen uit de selectie
i

Getty Images

Mike Snoei zet spelers die niet het regenboogshirt aan willen uit de selectie

Rick Kraaijeveld • 22:06, 26-10-2023 / Laatste Update: 18:55, 07-01-2024

Mike Snoei, trainer van Telstar, heeft de 4 spelers die het regenboogshirt weigeren aan te trekken uit de selectie voor vrijdagavond gezet. Telstar speelt vrijdag tegen TOP Oss in een shirt met een regenboogmotief, om aandacht te vragen voor verbinding en inclusiviteit ongeacht de achtergrond, sekse, huidskleur, ras of religie van iemand. Snoei neemt de beslissing van de jongens niet kwalijk.

De spelers hadden moeite met het shirt, of in ieder geval een onderdeel van de boodschap. Snoei accepteert dat. "Het zijn 4 topgasten die ook achter de boodschap staan, maar er zitten dingen tussen die ze niet willen promoten. Praktisch gezien missen we 4 heel goede spelers en dat steekt de jongens nog het meest. Voor hun gevoel laten ze hun maatjes in de steek. Maar ze vinden andere dingen belangrijker."

Geen sanctie

Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen hoeven niet bang te zijn dat hun beslissing gevolgen zal hebben, liet de trainer weten aan de NOS. "De boodschap is tolerantie. Ik weet dat het van 2 kanten werkt, maar laten wij dan het goede voorbeeld geven met de trainer voorop. Als wij hier consequenties aan verbinden dan respecteren we hun beslissing niet."