Mishandelde en verkrachte vriendin van voetballer Mason Greenwood reageert voor 't eerst na beschuldigingen
i

AFP

Mishandelde en verkrachte vriendin van voetballer Mason Greenwood reageert voor 't eerst na beschuldigingen

Martijn Baars • 14:27, 04-02-2022 / Laatste Update: 08:45, 08-01-2024

Harriet Robson, de ex van Mason Greenwood, heeft voor het eerst van zich laten horen. De 20-jarige Robson, die de spits van Manchester United onlangs beschuldigde van verkrachting en huiselijk geweld, deed dat via Instagram. Dat was ook het platform waarop ze de beschuldigingen aan het adres van Greenwood voor het eerst naar buiten bracht.

 

 

Een bericht gedeeld door HARRIET ROBSON (@hasrobson)

Via schokkende foto's maakte ze wereldkundig dat de 20-jarige spits, die 1 wedstrijd voor het Engelse nationale team speelde, haar mishandeld zou hebben. Ook bracht ze een geluidsfragment naar buiten waarop te horen zou zijn dat Greenwood haar tegen haar wil in tot seks dwong.

'Erg moeilijk geweest'

'Ik ben dankbaar voor iedereen die me steunbetuigingen en aanmoedigingen heeft gestuurd - dank jullie wel. De laatste paar dagen zijn erg moeilijk voor me geweest en ik neem een pauze van social media zolang het politieonderzoek gaande is.', schrijft de 20-jarige Robson.

Greenwood sluit zich op

Greenwood zelf komt inmiddels zijn huis, dat hij onlangs extra liet beveiligen, niet meer uit. Zolang het onderzoek loopt is hij niet welkom op het trainingsveld bij Manchester United, fans kunnen shirts met zijn naam erop gratis omruilen en ook alle andere merchandise rond de spits is van de website verdwenen. Engeland-bondscoach Gareth Southgate heeft aangegeven dat Greenwood niet op een oproep hoeft te rekenen zolang het onderzoek loopt.