🎥​ | Monza wint tegen Juve voor 1e keer in Serie A, Lazio vermorzelt Cremonese

Rick Kraaijeveld • 19:06, 18-09-2022 / Laatste Update: 00:03, 12-12-2023

AC Monza heeft de 1e overwinning ooit gepakt in de Serie A vandaag. Het versloeg Juventus in eigen huis. Angel Di Maria kreeg 5 minuten voor rust een rode kaart en daarna had Juve weinig in te brengen. Lazio heeft zich herpakt na de tegenslag in de Europa League, het won met 4-0 van Cremonese.

Massimiliano Allegri zijn baan als trainer van Juventus staat zwaar onder druk. Uit 7 wedstrijden heeft de ploeg maar 10 punten gehaald en staat het op de 8e plek. Ook in Europa wil het niet vlotten voor de Oude Dame en dus lijken zijn dagen geteld. Monza gooide nog maar even wat zout in de wonden door de te winnen van Juve.

Di Maria kreeg rood in de 40e minuut en daarna was het verdedigen geblazen voor de club uit Turijn. AC Monza kwam niet echt tot veel kansen maar wist in de 74e minuut toch het netje te vinden via een voorzet van rechts. Het was uiteindelijk Chris Gytkjaer die de bal kon binnenlopen. Hij zorgde voor een groot volksfeest in Monza! Check bovenaan dit artikel de samenvatting.

Lazio weer op de rails

Lazio moest even bekomen van de schrik van de week toen ze met 5-1 verloren van Midtjylland in de Europa League. Al na 7 minuten vond Ciro Immobile het netje. Hij mocht even later nogmaals scoren. Vlak voor rust was het nog Sergej Milinkovic-Savic die een duit in het zakje deed. Trainer Maurizio Sarri kreeg nog wel een gele kaart in de 78e minuut. Het werd uiteindelijk 4-0 voor Lazio tegen Cremonese. Check hieronder de samenvatting.

(tekst gaat verder onder de video)

Fiorentina - Hellas Verona

Er werd ook nog gevoetbald in Florence. Fiorentina ontving Hellas Verona. Het werd 2-0 voor Fiorentina. In de 13e minuut was het Jonathan Ikone die de bal tegen de touwen joeg. Cristiano Biraghi kon daarna nog de score verdubbelen via een penalty maar hij miste die. Vlak voor tijd, in de 90e minuut, scoorde Nicolas Gonzalez nog de 2-0.