Mooi eerbetoon aan 176 kindslachtoffers Oekraïne bij 1e benefietwedstrijd Shakhtar
i

GettyImages

Mooi eerbetoon aan 176 kindslachtoffers Oekraïne bij 1e benefietwedstrijd Shakhtar

Rick Kraaijeveld • 12:18, 10-04-2022 / Laatste Update: 01:20, 12-12-2023

Shakhtar Donetsk is zaterdagavond begonnen aan hun benefiettour door Europa. Zij gaan langs bij clubs in verschillende landen om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne. Zaterdagavond begonnen ze in Griekenland bij Olympiakos. De clubs stonden in het bijzonder stil bij de 176 kindslachtoffers.

Tijdens de wedstrijd was er publiek aanwezig, maar de echt speciale plekken waren gereserveerd voor 176 knuffels en voor speelgoed. Deze zijn daar neergelegd ter nagedachtenis van de 176 kinderen die zijn omgekomen tijdens de oorlog.

Andere namen op shirts

Voor de wedstrijd werd het Oekraïense volkslied gezongen door de Oekraïense zangeres Olya Polyakova. De spelers van Shakhtar hadden niet hun eigen namen op de rug, maar de namen van 10 steden die zich hebben verweerd tegen de invasie van Rusland. De wedstrijd eindigde in 1-0 voor Olympiakos.

De tour gaat door

Over een paar dagen speelt Shakhtar weer een wedstrijd in de benefiettour, dan tegen Legia Warschau. De wedstrijd zal zijn op 14 april. Verder speelt de Oekraïense club op 19 april tegen Fenerbahçe en op 1 mei tegen Hajduk Split.

Dynamo Kiev

Dynamo Kiev gaat ook een tour doen om aandacht te vragen voor de oorlog in hun thuisland. Zij komen onder andere langs in Amsterdam (tegen Ajax) en zullen ook aantreden tegen clubs als: Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en FC Barcelona.