Na een jaar keerde Bruno Martins Indi terug bij AZ: 'Ik heb veel overwonnen'
i

Pro Shots

Na een jaar keerde Bruno Martins Indi terug bij AZ: 'Ik heb veel overwonnen'

Martijn Baars • 09:29, 25-09-2023 / Laatste Update: 22:01, 08-01-2024

De glimlach was zondagavond niet meer van het gezicht van Bruno Martins Indi te slaan. De verdediger van AZ maakte na lang blessureleed tegen PEC Zwolle zijn rentree. Een jaar en 5 dagen na zijn laatste wedstrijd om precies te zijn. Na afloop werd 'Bruun' aan alle kanten bejubeld.

"Kijk: veel jongens willen wél het shirt, maar niet het zweet dat er bij komt kijken. Ik wilde dat wel en die boodschap heb ik altijd afgegeven. Daarom heb ik bepaalde tegenslagen overwonnen, daarom heb ik nooit opgegeven, ook al spookte het wel eens door mijn hoofd. Maar dan dacht ik hey, je bent er dichtbij, je kunt niet opgeven", zegt Martins Indi tegen De Telegraaf.

'Een les geweest'

Hij heeft 'dingen overwonnen', zegt hij. "En daarom sta ik nu hier. Ik ben een beetje de man van de onrealistische doelen. Dat werkt bij mij altijd motiverend. Maar in dit revalidatieproces ging dat niet, ik heb moeten leren om die doelen bij te stellen. Het is een les geweest. Lichaam en geest zijn tot veel in staat, maar sommige zaken, zoals deze blessure, vergen nu eenmaal tijd."

'Als niet eens een glas drinken kunt oppakken...'

Martins Indi bedankte veel mensen. Maar, baas boven baas, 1 iemand is zijn meeste dank verschuldigd. Martins Indi: "Mijn vrouw Mecia, zonder meer. Op het moment dat je niet kunt lopen, niet een glas drinken kunt oppakken, en dat 6 weken lang, dan word je als man geraakt. Dan ben je afhankelijk van… Dat moet je een plaats geven. Mecia heeft zoveel geduld en begrip gehad, zij heeft mij er echt doorheen gesleept. Ik ben haar enorm dankbaar, maar ook de medische staf en al die andere mensen binnen de club. Zij staan voor mijn terugkeer.”