NAC zet een record, PEC alleen op koppositie: dit zijn de uitslagen van de KKD

Rick Kraaijeveld • 23:04, 20-01-2023 / Laatste Update: 05:33, 12-12-2023

Een avondje KKD met wat uitgevallen wedstrijden bleek alsnog een waardige KKD-avond te zijn. NAC Breda scoorde de snelste goal van de competitie ooit, PEC Zwolle verstevigde de koppositie door met 2-0 van VVV te winnen en Den Bosch won eindelijk weer eens een keer.

Iedereen in Oss was nog niet eens op hun stoeltje gaan zitten of NAC Breda had er al 1 in liggen tegen TOP Oss. Na 8 seconden was het al raak, terwijl TOP Oss de aftrap nam. Door een verkeerde pass kon Charles-Jesaja Herrmann gelanceerd worden en scoorde hij de 0-1. Later in de 1e helft wist aangever van de 0-1 Jort van der Sande ook het net te vinden. In de 2e helft deed Oss nog wat terug via invaller Kyvon Leidsman, maar het mocht niet meer baten.

Koploper PEC

In eigen huis heeft PEC de handen vol gehad aan VVV. Pas een kwartier voor tijd wisten de heren van Dick Schreuder het net te vinden. Dave van den Berg was de 1e die het net vond in de 74e minuut. Toen ging het gas er even op en 5 minuten later was het de Duitse spits Lennart Thy die op aangeven van Apostolos Vellios een einde aan de spanning maakte. Concurrent Heracles speelde niet vanwege het slechte weer. Waardoor het aantal wedstrijden nu gelijk staat. Zwolle heeft 3 punten meer na 20 wedstrijden.