Napoli gaat met een noodgang richting het eindstation: de Scudetto, na overwinning op Spezia

Rick Kraaijeveld • 15:45, 05-02-2023 / Laatste Update: 05:48, 12-12-2023

Napoli heeft met 3-0 gewonnen op bezoek bij Spezia. Wederom waren Kvicha Kvaratskhelia en Victor Osimhen zeer belangrijk. Het gat met de nummer 2, Inter, bedraagt nu 16 punten. Dat kan 13 worden als Inter zondagavond wint van AC Milan. Spezia kan weer in degradatiezorgen komen als Verona hun wedstrijd in deze speelronde positief afsluit.

Napoli had even hulp nodig: het kwam op voorsprong na een penalty in de 47e minuut. Kvaratskhelia was degene die hem mocht afmaken. Daarna was de ban wel gebroken voor Napoli en ging het verder op zoek naar doelpunten.

Osimhen

En die kwamen er. Het gouden duo was weer op dreef: Kvaratskhelia en Osimhen. In de 68e minuut was het Osimhen die de verdediging vriendelijke bedankte nadat zij een gigantische fout maakten en scoorde de 2-0. De 3-0 kwam ook op zijn naam op aangeven van, jawel, Kvaratskhelia.