Napoli wint de Derby del Sole en doet goede zaken op weg naar de Scudetto

Rick Kraaijeveld • 23:44, 29-01-2023 / Laatste Update: 07:41, 08-01-2024

Napoli heeft goede zaken gedaan op weg naar de Scudetto door met 2-1 te winnen van AS Roma. Het duo Osimhen/Kvaratskhelia was weer weergaloos, terwijl Roma ook een goede partij neerzette. Voor hen stond er een plek in de top 4 op het spel. De wedstrijd werd 5 minuten door tijd beslist door Giovanni Simeone.

AS Roma was de club met de beste openingsfase. De grootste kans was dan ook voor AS Roma, al hadden zij daar weinig aandeel in. Een communicatiefout tussen Napoli-goalie Alex Meret en Min-Jae Kim leidde bijna tot een eigen doelpunt. De verdediger wilde de bal achteruit terug koppen, maar wist niet dat de keeper uitkwam. De bal ging rakelings naast.

Dynamic Duo

Toch was het Napoli dat als eerste scoorde. Wie anders dan Viktor Osimhen zorgde voor dat doelpunt. Op aangeven van - hoe kon het ook anders - Kvhicha Kvaratskhelia. In de 17e minuut gaf de Georgiër een afgemeten voorzet op Osimhen die de bal gruwelijk mooi controleerde en daarna de bal knoestig hard tegen de touwen jaagde. Het fenomenale duo bleek wederom belangrijk voor Napoli.

Aandringen

Napoli bleef daarna wat kansjes houden. Bijna werkte het duo andersom. Osimhen gaf een voorzet op Kvaratskhelia maar die kon de bal niet afmaken. Vlak voor rust maakte Roma bijna nog de gelijkmaker. Een rebound kwam op randje 16 voor de voeten van Leonardo Spinazzola, die verwoestend hard uithaalde maar Meret redde knap.

Offensief

Na rust was Roma wat brutaler en kregen zij ook wat meer kansjes. Napoli kwam er vooral in de tegenstoot af en toe gevaarlijk uit. Bijvoorbeeld in de 61e minuut. Het was Roma-verdediger Roger Ibanez die bijna wist te scoren uit een corner, maar wederom zat Kim daartussen. In de tegenstoot kwam Irving Lozano 1-op-1 met Rui Patricio, die keurig redde op de harde poging van Lozano.

Een kwartier voor tijd was daar dan de gelijkmaker van AS Roma. Stephan El Shaarawy wurmde de bal bij de tweede paal binnen na een mooie voorzet van Nicola Zalewski. De wedstrijd lag weer volledig open en Napoli moest weer aan de bak.

Simeone

En dat gebeurde! Simeone die er een kwartier voor tijd in kwam schoot in de 85e minuut Napoli naar de overwinning. Hij kreeg de bal ingespeeld op randje 16 en draaide heel goed weg van zijn verdediger. Met zijn linkervlerk schoot hij de bal keurig in de rechterkruising. Patricio was kansloos. Daarmee zorgde hij voor de 2-1-eindstand. Napoli won en staat daardoor 13 punten los in de Serie A.