Nathan Aké mist absolute kraker Manchester City-Arsenal
i

AFP

Nathan Aké mist absolute kraker Manchester City-Arsenal

Martijn Baars • 11:40, 26-04-2023 / Laatste Update: 22:22, 11-12-2023

Nathan Aké mist woensdagavond de absolute kraker in de Premier League van zijn ploeg Manchester City tegen koploper Arsenal. De 28-jarige verdediger, die de laatste maanden altijd speelt bij de Engelse topclub, heeft een hamstringblessure.

Aké moest zich vorige week tijdens de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München (1-1 na 3-0 in Engeland) laten wisselen met hamstringklachten. De verdediger miste afgelopen weekend de FA Cup-ontmoeting met Sheffield United en moet nu ook de topper tegen Arsenal laten schieten. "Hopelijk komt hij snel terug", aldus zijn coach Pep Guardiola op een voorbereidende persconferentie. "We gaan de juiste vervanger voor hem vinden." Guardiola kon niet zeggen hoe lang de verdediger uitgeschakeld is.

Onbetwiste basisspeler

De verdediger van het Nederlands elftal speelt sinds 2020 bij de regerend landskampioen en is dit seizoen uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler. De verdediger, die als centrumverdediger of als linksback wordt gebruikt, speelde verdeeld over alle competities al 36 wedstrijden. Daarin was Aké goed voor 2 doelpunten.