NEC heeft een GROOT probleem: Het Goffertstadion is NIET veilig!
i

ANP

NEC heeft een GROOT probleem: Het Goffertstadion is NIET veilig!

Martijn Baars • 11:36, 05-11-2021 / Laatste Update: 08:45, 05-01-2024

Het lijkt misschien een heel makkelijke conclusie: het Goffertstadion van NEC is helemaal niet veilig. Het stuk stadion dat instortte toen supporters van Vitesse als een malle sprongen is daar een bewijs van. Maar een veel groter deel van het stadion is niet veilig, blijkt uit onderzoek.

Ingenieursbedrijf Royal Haskoning BV., het bedrijf dat het stadion onderzoekt, zegt dat er een fout is gemaakt in de bewapening van de tribune bij de bouw van het stadion en dat er scheuren in het beton van de tribunes zitten

Alle onderste stukken van de tribunes moeten worden aangepakt

"Alle onderste stukken van de tribunes voldoen niet aan de veiligheid en daar moet wat aan gebeuren. De hogere elementen hebben nader onderzoek nodig", meldt ingenieur Erik Middelkoop van Haskoning vrijdagochtend tijdens een persconferentie in het stadion.

Ontwerpfouten

"Helaas blijkt dat er ontwerpfouten zijn vastgesteld in de constructie van het stadion’’, zegt Wilco van Schaik, directeur van NEC.

De grootste vraag die nog beantwoord moet worden is: hoe zit het met de rest van het stadion? En welke maatregelen zijn nodig om het stadion uiteindelijk in gebruik te kunnen nemen? Dat gaat ‘best nog enige tijd duren’, zegt wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen.