NEC uit onvrede over besluit KNVB: 'Onze spelers kwamen midden in de nacht thuis'
i

Pro Shots

NEC uit onvrede over besluit KNVB: 'Onze spelers kwamen midden in de nacht thuis'

Rick Kraaijeveld • 17:11, 23-04-2023 / Laatste Update: 06:32, 12-12-2023

NEC is uiterst ontevreden over het besluit van de KNVB om de wedstrijd af te spelen op dinsdagmiddag 15.00 uur. De club uit Nijmegen had langere rusttijd gevraagd na de reis naar Groningen, het is voor NEC de verste uitwedstrijd van het jaar. Toch bleek er geen andere optie te zijn, dat steekt NEC. "We zijn teleurgesteld in de beslissing die is gemaakt", valt te lezen in het clubstatement.

Het probleem zit hem in de voorbereiding die de club nu bijna niet kan hebben voor de wedstrijd. "Onze spelers zijn midden in de nacht teruggekomen in Nijmegen, hebben vandaag een vrije dag en morgen kan er nog één keer worden getraind. Dat is een voorbereiding van één training", schrijft algemeen directeur Wilco van Schaik in een statement op de clubwebsite.

Gestaakt

Hij heeft begrip voor het besluit van het staken, maar had graag gezien dat er meegedacht werd met NEC. "het geeft een wrang gevoel dat we (ons inziens) worden benadeeld terwijl we geen schuld hebben", zei hij. "De lokale overheid, onder leiding van de burgemeester van Groningen, gaf deze datum als enige optie en het competitiebestuur van de KNVB heeft dit overgenomen en wij hebben het geaccepteerd."

Compensatie

Ook gaat Van Schaik nog in gesprek met de KNVB, voor financiële zaken. "'We gaan nog met KNVB in gesprek over de kosten die we voor deze wedstrijd(en) hebben gemaakt, zowel voor onze supporters als voor de club." Supporters hadden nu dus een kaartje gekocht voor 18 minuten voetbal.