Nederland de allerbeste, Ajax beter dan City en Feyenoord beter dan Juve, Inter, Barça en United
i

Getty Images

Nederland de allerbeste, Ajax beter dan City en Feyenoord beter dan Juve, Inter, Barça en United

Eimert Pruis • 11:20, 18-03-2022 / Laatste Update: 05:45, 07-01-2024

Het is dit Europese seizoen heerlijk om naar de UEFA coëfficiëntenlijst te kijken. En dat is wel eens anders geweest. Nederland doet het voorlopig zelfs het allerbeste van alle landen. Ajax staat 5e op de clublijst, waar Feyenoord 9e staat. Grote Europese topclubs hebben het nakijken.

Nederland haalde tot nu toe in 2021-2022 gemiddeld 17.400 punten. Daarmee troeft de Eredivisie de Premier League en alle andere topcompetities af. Engeland heeft gemiddeld 17.285 punten. De Engelsen hebben nog wel liefst 5 troeven in Europa. Nederland resteert met Feyenoord en PSV.

Ajax net zo goed als Real, beter dan City

Ajax haalde van de Nederlandse clubs de meeste punten: 22.000. Daarmee staan de al uitgeschakelde Amsterdammers 5e. Beter dan bijvoorbeeld Manchester City en evenveel als Real Madrid.

Feyenoord beter dan Inter, Barcelona en United

Feyenoord is de nummer 9 van de clubcoëfficiëntenranking dit seizoen en houdt daarmee grote clubs als Juventus, Internazionale, Atlético Madrid, FC Barcelona en Manchester United onder zich. De Rotterdammers zijn bovendien nog actief in de kwartfinales van de Conference League en kunnen dus nog punten sprokkelen.

Stijging in het verschiet voor PSV?

PSV staat op de lijst een beetje teleurstellend 33e. Maar qua punten staat alles dicht bij elkaar en PSV zit nog in de kwartfinales van de Conference League. De Eindhovenaren kunnen dus nog flink gaan stijgen.

Stuntploeg Bodø staat 7e

Punten zijn evenveel waard in de Conference League als de Champions League. Vandaar dat bijvoorbeeld Bodø/Glimt, dat AZ uitschakelde, 7e staat. Meer weten over de coëfficiëntenstand. Check dan hier ons verhaal over de afgelopen week, of over dit seizoen. Hier vind je de meest up-to-date-stand en hier zie je de officiële UEFA-stand (hopelijk werkt de bond die snel bij).