Nederland levert voor tweede keer in geschiedenis twee spelers af voor EA FC-Team of the Year
Virgil van Dijk en Jeremie Frimpong op de training bij Oranje © ProShots

Nederland levert voor tweede keer in geschiedenis twee spelers af voor EA FC-Team of the Year

16:25, 16-01-2024 / Laatste Update: 16:32, 16-01-2024

Virgil van Dijk en Jeremie Frimpong zijn opgenomen in het team van het jaar in de populaire game EA FC 24. Voor veel spelers van de game is de Team of the Year-fase een hoogtepunt in het jaar. De statistieken van de spelers krijgen dan een enorme boost vergeleken met hun normale kwaliteiten.

Van Dijk is uitgeroepen tot 1 van de 2 centrumverdedigers in het elftal en Frimpong is de rechtsback. De verdediger van Liverpool kreeg de kaart voor zijn goede jaar in dienst van de Engelsen. Vorig seizoen eindigde de club vijfde in de Premier League, maar tot nu toe gaat de ploeg van Jürgen Klopp dit seizoen aan de leiding. Datzelfde geldt voor Frimpong, die met Leverkusen aan kop gaat in de Bundesliga.

Volledig team van het jaar

Naast Frimpong en Van Dijk zijn er nog negen spelers die in het team van het jaar zijn opgenomen. Op doel staat Alisson Becker van Liverpool. De verdediging wordt gecomplementeerd door Ruben Dias (Manchester City) en als linksback Theo Hernandez (AC Milan). De middenvelders zijn Jude Bellingham (Real Madrid), Rodri en Kevin de Bruyne (beide Manchester City). Als aanvallers zijn Lionel Messi (Inter Miami), Erling Haaland (Manchester City) en Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) gekozen.

Historisch

Het is voor Nederland de tweede keer dat er twee spelers opgenomen zijn in het team van het jaar op FIFA. De laatste en tot nog toe enige keer dat dit gebeurde was in 2020. Toen werden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in het elftal opgenomen, na de geweldige Champions League-run met Ajax in 2019. Ook Messi vestigde een record. Hij is de eerste speler die buiten Europa speelt en in het elftal staat.