Het stadion waar Nederland-Schotland wordt gespeeld, kun je herkennen van je vakantie naar Albufeira
i

Getty Images

Het stadion waar Nederland-Schotland wordt gespeeld, kun je herkennen van je vakantie naar Albufeira

Martijn Baars • 20:04, 02-06-2021 / Laatste Update: 02:21, 05-01-2024

Het Nederlands elftal sluit vanavond het trainingskamp in Portugal af met een oefenwedstrijd tegen Schotland. De afgelopen dagen trainde bondscoach Frank de Boer in de Portugese zon met zijn EK-selectie. In Estadio Algarve, vlakbij vliegveld Faro, wordt er geoefend tegen de Schotten die ook naar het EK gaan. Maar die Schotten zijn wel flink verzwakt, want er doen liefst 7 spelers niet mee vanwege een coronabesmetting.

Je kent het stadion misschien wel van de busrit van het vliegveld naar vakantieparadijs Albufeira. Daar hebben hele generaties hun bijbaantjesgeld opgesnoept. Als je dan net geland was en een half uurtje onderweg was met de bus, kwam je langs het stadion waar vanavond dus Nederland-Schotland is.

Lees ook: op deze zender kijk je vanavond live naar Nederland-Schotland

Wedstrijden

Dat stadion, Estadio Algarve dus, heeft eigenlijk geen thuisspelend team. Het is de thuishaven van de Portugese nationale ploeg, die daar regelmatig speelt. Maar de laatste thuisinterland van Portugal in Faro is alweer meer dan een jaar geleden. Thuis tegen Zweden werd er in maart 2020 nog geoefend. Sindsdien werd er nog maar 1 wedstrijd op dat gras gespeeld: SC Farense en Nacional speelden daar eind september hun competitieduel in de hoogste divisie van Portugal.

Nederland-Georgië

Na Nederland-Schotland stapt de Oranje-selectie weer op het vliegveld naar Nederland. Daar wacht op zondag 6 juni de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië. Dat duel wordt in de Grolsch Veste in Enschede gespeeld. Dat is het thuisstadion van FC Twente én daar voetballen de Oranje Leeuwinnen ook regelmatig.