Dit is wat het Nederlands elftal kan verwachten van Denemarken zaterdagavond
i

AFP

Dit is wat het Nederlands elftal kan verwachten van Denemarken zaterdagavond

Rick Kraaijeveld • 23:39, 25-03-2022 / Laatste Update: 09:13, 12-12-2023

Zaterdagavond speelt het Nederlands elftal in een nieuwe formatie tegen Denemarken, de wedstrijd begint om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. De nummer 9 van de wereld werd 1e in de WK-kwalificatie poule met 9 overwinningen en 1 verliespartij. Ook is Christian Eriksen van de partij.

De Denen hebben zich glansrijk geplaatst voor het WK in Qatar volgend jaar, de defensie van de nationale ploeg liet maar 3 doelpunten door in de 10 wedstrijden. Keeper Kasper Schmeichel, die aanvoerder bij Leicester City is, blijkt een lastig te kloppen keeper. Verdediger Simon Kjaer is een belangrijke man achterin, als aanvoerder van het team.

Terugkeer Christian Eriksen

Zaterdag zal de 1e keer zijn dat Christian Eriksen weer in actie kan komen voor de Deense ploeg na zijn hartstilstand vorig jaar tijdens het EK. Eerder was er nog twijfel of hij zaterdag er wel bij zou zijn, omdat hij corona had opgelopen. Eriksen is op tijd hersteld en kan dus zijn rentree gaan maken op bekend terrein, in Amsterdam.

Goals, goals, goals

In de kwalificatieronde heeft Denemarken 30 doelpunten gemaakt, het won met 7-0 van Israël en won met 4-0 van Moldavië. Joakim Mæhle is topscorer met 5 doelpunten. Hij deelt deze positie met Andreas Skov Olsen.

Van de laatste 7 ontmoetingen won Nederland er 3 en Denemarken 2. Een bemoedigende statistiek voor Nederland is dat het de afgelopen 7 duels in eigen huis niet heeft verloren.