mark-bommel-vincent-janssen-antwerp
Mark van Bommel en Vincent Janssen / Pro Shots

Nederlands getint feestje bij simpele zege Antwerp op Charleroi

15:25, 21-01-2024 / Laatste Update: 15:32, 21-01-2024

Royal Antwerp FC heeft zondagmiddag eenvoudig drie punten gepakt in het eigen Bosuilstadion. De ploeg van trainer Mark van Bommel won met 4-1. 75 procent van de goals was van Nederlandse makelij: Vincent Janssen, Owen Wijndal én Jurgen Ekkelenkamp.

Janssen opende het bal. De spits schoot via een gelukje de 1-0 binnen voor Antwerp. Het schot van Janssen werd half gekraakt en viel in de korte hoek binnen. Voor rust zorgde George Ilenikhena voor een grotere voorsprong.

Bij de 3-0 van Wijndal was Janssen de aangever. Maar de goal kwam voor 99,9 procent op naam van de linksback. De van Ajax gehuurde Wijndal poeierde hard raak. Uiteindelijk kwam ook Ekkelenkamp nog op het scoreformulier. De middenvelder liep van dichtbij de 4-0 binnen na een kopbal uit een corner van oud-Ajacied Toby Alderweireld. Antoine Bernier deed vlak voor tijd nog wat terug.

15:15 - 21-01-2024

Owen Wijndal pegelt heerlijk raak voor Antwerp

Owen Wijndal heeft zijn eerste goal voor Royal Antwerp te pakken. En hoe. De van Ajax gehuurde linksback schoot schitterend raak tegen RSC Charleroi. Bekijk het doelpunt hierboven.

Antwerp valt in de prijzen

Het was deze week sowieso groot feest. Op het Gouden Schoen Gala viel Antwerp volop in de prijzen. Van Bommel werd uitgeroepen als beste trainer. Hij won vorig seizoen het kampioenschap, de beker en de supercup met Antwerp. Verder was de Gouden Schoen voor Toby Alderweireld, was Arthur Vermeeren het grootste talent en Jean Butez de beste keeper.