Nice krijgt 1 punt in mindering en 3 duels zonder publiek na heftige rellen tegen Marseille
i

Pro Shots

Nice krijgt 1 punt in mindering en 3 duels zonder publiek na heftige rellen tegen Marseille

Martijn Baars • 11:10, 09-09-2021 / Laatste Update: 13:06, 07-01-2024

De tuchtcommissie van de Professional Football League (LFP) heeft besloten dat de wedstrijd tussen Nice en Olympique Marseille, die op 22 augustus werd onderbroken na ernstige rellen tussen spelers en supporters, op neutraal terrein en achter gesloten deuren moet worden gespeeld.

In totaal moet Nice 3 duels zonder publiek voetballen. 1 daarvan, tegen Bordeaux, is inmiddels al gespeeld. Nice krijgt ook 1 punt in mindering.

Payet

De wedstrijd liep een paar weken geleden volledig uit de hand en werd in de 75ste minuut stilgelegd door de scheidsrechter nadat fans van Nice het veld hadden bestormd. Een kwartier voor tijd hadden spelers van Marseille er genoeg van dat ze bij het nemen van een hoekschop voortdurend werden bekogeld door fans van de thuisclub en gooide een van hen, Dimitri Payet, een plastic flesje terug naar de tribune. Vervolgens bestormden fans van de thuisclub het veld.

Schorsingen

Payet werd vanwege zijn gedrag voor 1 duel geschorst, zijn ploeggenoot Alvaro Gonzalez voor 2 duels. Nice, dat speelde met Pablo Rosario en Justin Kluivert, leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0. Marseille vond de situatie dusdanig onveilig dat het de wedstrijd niet meer wilde uitspelen.