Nicolò Fagioli krijgt schorsing van 7 maanden en een geldboete voor illegaal gokken
i

Getty Images

Nicolò Fagioli krijgt schorsing van 7 maanden en een geldboete voor illegaal gokken

Rick Kraaijeveld • 19:43, 17-10-2023 / Laatste Update: 13:40, 08-01-2024

De Italiaanse bond heeft uitspraak gedaan over de zaak tegen Nicolò Fagioli. De middenvelder krijgt een straf van 7 maanden en een geldboete van 12.500 euro. Hij is 1 van de Italiaanse voetballers die terecht staan voor gokken via illegale platformen. De Italiaan heeft een deal gesloten met de aanklager, waardoor hij een mildere straf krijgt. Hij moet daardoor wel bepaalde beloftes nakomen.

Fagioli stond vandaag terecht voor het Openbaar Ministerie in Turijn, daar hoorde de 22-jarige dat hij naast zijn schorsing en boete nog meer moet doen. Hij moet minimaal 6 maanden in therapie om wat te doen aan zijn gokverslaving en hij moet ook anderen helpen. Hij moet namelijk 10 keer publiekelijk spreken over zijn verslaving en de ervaringen die hij heeft gehad. Hij heeft strafvermindering gekregen omdat hij aan het onderzoek heeft meegewerkt en omdat hij bereid is wat aan zijn verslaving te doen.

Lees ook: En dat is nummer 2! Zaakwaarnemer bevestigt gokverslaving van 2e Italiaans international

Illegaal gokken

Hij is 1 van de 4 Italiaanse voetballers die in het onderzoek worden meegenomen. Ook Sandro Tonali (Newcastle United), Nicolò Zaniolo (Aston Villa) en Nicola Zalewski (AS Roma) zijn verdachten. Tonali krijgt later op de dinsdag de uitspraak te horen. Volgens de Italiaanse media zijn er nog veel meer Italiaanse spelers die moeten vrezen voor vervolging.