Niet alleen bij PSV: ook Ajax en FC Twente krijgen Europese uitvakken niet uitverkocht
i

Pro Shots

Niet alleen bij PSV: ook Ajax en FC Twente krijgen Europese uitvakken niet uitverkocht

Martijn Baars • 12:19, 23-08-2023 / Laatste Update: 01:22, 12-12-2023

Het uitvak van PSV bij Rangers was dinsdagavond maar matig gevuld. Slechts 500 supporters reisden hun ploeg achterna naar Glasgow, terwijl er zo'n 2650 fans welkom waren. Daar reageerde de achterban van andere Nederlandse clubs dan weer lacherig op, ook onder onze Facebook-post. Maar wat blijkt: hetzelfde kan gezegd worden van fans van Ajax en FC Twente deze week.

Ajax moet in de laatste voorronde van de Europa League donderdag in Razgrad, Bulgarije spelen tegen Ludogorets. Die plek ligt weliswaar aan de andere kant van Europa en is meer dan 20 uur rijden, maar de jongeren onder ons weten dat je naar Bulgarije (Sunny Beach) ook prima kan vliegen. Toch is ook het Amsterdamse vak niet uitverkocht: er zullen 537 fans zitten, terwijl er 700 tickets beschikbaar waren.

350 van de 2500 kaarten verkocht

Bij FC Twente is het nog veel erger. De uitwedstrijd bij de Turkse topclub Fenerbahçe wordt nauwelijks bezocht. En dat terwijl fans van FC Twente lang niet altijd zeker zijn van een seizoen Europees voetbal en de kans aanwezig is dat de wedstrijd bij Fener misschien al wel de laatste Europese wedstrijd van dit seizoen is. Je zou zeggen: pak dan in ieder geval deze wedstrijd nog mee... Maar nee: van de 2500 kaarten die beschikbaar waren heeft FC Twente er maar 350 verkocht...

PSV-fans, nu mogen jullie weer lachen...