Niets meer dan lof voor PSV bij ESPN: 'Je hebt 2 topploegen, de rest is middelmoot of slechter'
i

Getty Images

Niets meer dan lof voor PSV bij ESPN: 'Je hebt 2 topploegen, de rest is middelmoot of slechter'

Rick Kraaijeveld • 11:19, 18-12-2023 / Laatste Update: 04:20, 06-01-2024

Bij Dit Was Het Weekend op ESPN ging het uiteraard over PSV-AZ. De Eindhovenaren hielden hun foutloze statistiek in leven en gaan zonder puntverlies de winterstop in. De heren aan tafel, Kenneth Perez en Karim El Ahmadi waren lovend over PSV. "Ik heb echt genoten", zei El Ahmadi.

El Ahmadi zag hoe PSV druk zette en daar goede kansen uit haalde, vooral van het druk zetten genoot hij. "Iedereen moet meedoen. Als één iemand iets anders gaat doen, heb je een probleem. PSV beheert dit als de beste." Perez voegde daar aan toe: "Het gaat mij vooral om de intensiviteit en de snelheid waar PSV het mee doet. De speelruimte voor de tegenstander wordt gewoon heel erg klein door die druk."

Zwak AZ

AZ kwam er niet aan te pas en wist niet om te gaan met het spel van PSV. "PSV heeft zoveel positiewisselingen, ze doen dat hartstikke goed. Als je dat ziet, moet je dichterbij elkaar blijven. Nu zetten ze allemaal druk in hun eentje, dan ga je het nooit redden tegen dit PSV", analyseerde El Ahmadi.

Perez hield de superioriteit van PSV tegen het licht en concludeerde iets over het niveau van de gehele Eredivisie. "Je hebt in de Eredivisie twee echt goede teams, de rest is middelmoot of slechter."

Bakayoko

Perez had ook nog een kritische noot te kraken: dat ging over Johan Bakayoko. Hij is niet te spreken over de laatste wedstrijden van de jonge Belg. "Hij krijgt veel complimenten, maar vandaag wilde hij alles zelf doen. Tot wanhoop van zijn mede-spelers. De kracht van PSV is dat ze als team spelen. De laatste twee wedstrijden is hij heel solistisch bezig. Hij wil van alle hoeken en standen schieten. Je zou denken dat hij in de rust is toegesproken, maar hij ging vrolijk door", zag de analist.