'Nieuw hoofdstuk in Mason Greenwood-saga: medewerkers ManUtd willen staken als hij terugkeert'
i

Getty Images

'Nieuw hoofdstuk in Mason Greenwood-saga: medewerkers ManUtd willen staken als hij terugkeert'

Rick Kraaijeveld • 22:00, 18-08-2023 / Laatste Update: 21:39, 11-12-2023

De keuze van Manchester United om te overleggen of Mason Greenwood weer mag komen spelen bij de club, doet al dagen veel stof opwaaien. The Athletic heeft daarin een nieuw hoofdstuk geopend. Medewerkers van de club zouden willen staken mocht Greenwood terugkomen, sommige zeggen dat ze zelfs ontslag nemen.

Greenwood speelt al anderhalf jaar niet meer voor de club. Hij werd geschorst toen hij gearresteerd werd in 2022. Hij werd verdacht van verkrachting, intimidatie en gewelddadig gedrag. Vanaf moment 1 zei hij al dat hij onschuldig was en ondertussen zijn alle aanklachten vervallen tegen hem. Sindsdien is het een onderwerp bij de club of hij weer terug mag of niet. Dat is tegen het zere been van heel veel mensen.

Staken

Eerder werd er al door verschillende mensen binnen de club openlijk geklaagd dat ze het schandalig vonden dat hij misschien weer terug kwam. Nu gaan ze dus nog een stuk verder. Medewerkers zouden willen staken/ontslag willen nemen als hij terug komt. Dat brengt de club natuurlijk in een lastige situatie. Eerder gaven ze al aan dat er nog helemaal geen keuze gemaakt is, maar dat ze het enkel intern hebben besproken hoe men erover dacht.

United zou eigenlijk begin deze maand al met een oordeel komen, maar door alle commotie is dit verschoven.