FC Barcelona schakelt Osasuna uit: nieuwe El Clasico-editie voor finale van Supercopa 2024

Rick Kraaijeveld • 23:08, 11-01-2024 / Laatste Update: 11:01, 15-01-2024

FC Barcelona heeft donderdagavond in een stroef duel afgerekend met Osasuna in de halve finale van de Supercopa in Saudi-Arabië. Er werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Robert Lewandowski en Lamine Yamal.

Barcelona kende een slechte eerste helft tegen het nog slappere Osasuna, er werden wel wat kansjes gecreëerd maar daar werd erg slordig mee omgegaan. Het tempo in de wedstrijd was ook niet om over naar huis te schrijven, Barça leek wel alles op 60% te willen doen. Het was dan ook geen verrassing voor de kijker toen er met een 0-0 stand de rust werd bereikt.

Doelpunten in de tweede helft

Barça zette ietsjes meer gas in de tweede helft en na een kwartier werd dat beloond. Lewandowski werd door een leep balletje van Ilkay Gündogan 1-op-1 met de keeper gezet en dan weet je eigenlijk al genoeg: dat is een goal. Lang bleef deze 1-0 op het scorebord staan, want Barça probeerde ook niet echt verder de score uit te breiden. Voor Osasuna hoefde de spelers niet bang te zijn, die werden nooit écht gevaarlijk.

Panna

In de blessuretijd van de wedstrijd deed Barça nog een duit in het zakje. De ingevallen João Felix kreeg de bal rond de middenlijn op linksbuiten en ging op avontuur. Met een individuele actie gaf hij een vuile panna aan zijn directe tegenstander waarna hij Yamal in scoringspositie bracht, het jonge talent rondde de bal koelbloedig af en besloot daarmee de wedstrijd: 2-0.

El Clasico

Met de winst van Barça is de finale van de Supercopa bekend: Real Madrid tegen Barça, El Clasico dus. Real Madrid wist woensdag met 5-3 te winnen in een veel spectaculairdere wedstrijd tegen Atlético Madrid. De finale wordt zondag 14 januari in Saudi-Arabië gespeeld.