Nikolas Agrafiotis
Nikolas Agrafiotis © Pro Shots
i

Nikolas Agrafiotis © Pro Shots

Nikolas Agrafiotis vertrekt bij Excelsior: heeft dat gevolgen voor PSV-transfer Couhaib Driouech?

10:39, 31-01-2024 / Laatste Update: 10:39, 31-01-2024

Nikolas Agrafiotis vertrekt bij Excelsior. Na een spectaculaire seizoenstart is de spits teruggevallen in de pikorde. Hij tekent een contract bij SV Wehen, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Die transfer kan gevolgen hebben voor PSV. De Eindhovenaren zitten achter Couhaib Driouech van de Kralingers aan.

Vorige week vrijdag vertelde technisch manager Niels van Duinen nog dat er ‘geen noodzaak was’ om Agraftiotis te verkopen. "Niko heeft wel rendement getoond in de eerste seizoenshelft en het fantastisch gedaan. Dat laat je niet zomaar los."

Maar de club laat hem dus wel gaan. Agrafiotis vertrekt naar de 2. Bundesliga, naar nummer elf SV Wehen uit Wiesbaden. Er was ook interesse uit Denemarken voor de aanvaller.

Luxepositie

"Wij zitten in de luxepositie dat we met Troy Parrott en Nikolas over twee heel goede spitsen beschikken. Daarachter hebben we ook nog de talentvolle Richie Omorowa. Gezien de vele interesse in Nikolas en zijn aflopende overeenkomst hebben we overeenstemming bereikt met SV Wehen Wiesbaden. Een mooie stap voor hem naar de Tweede Bundesliga en een win-winsituatie voor alle partijen", licht Van Duinen toe op de website van Excelsior

Droomstart

Agrafiotis kende een droomstart dit seizoen. Hij scoorde in de eerste vier wedstrijden net zo vaak als in de 32 duels daarvoor (vier treffers). Bovendien evenaarde hij Cees Schapendonk die in 1987 vier uitduels op een rij scoorde voor Excelsior. Maar sinds begin oktober scoorde Agrafiotis, die uiteindelijk vijf doelpunten maakte en twee assists gaf dit seizoen, niet meer en streefde Parrott hem voorbij in de pikorde.

Driouech naar PSV?

Het vertrek van Agrafiotis kan vervelende gevolgen hebben voor PSV. De club uit Eindhoven zit namelijk achter Driouech aan. Door het wegvallen van Agrafiotis, kan het zomaar zijn dat Excelsior helemaal geen zaken meer wil doen met PSV.