Sjors Tanis • 18:43, 01-10-2021 / Laatste Update: 07:10, 07-01-2024

Noa Lang maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal en is daar uiteraard erg blij mee. De aanvaller van Club Brugge heeft op Instagram een bericht geplaatst dat op veel bijval kan rekenen.

"Laat niemand je ooit vertellen dat je iets niet zult bereiken omdat je bent wie je bent", aldus Lang bij een foto van zichzelf als klein jongetje in Oranje-shirt. "Droom groot, jongen, droom groot.”

22 jaar

De lijst van collega's die laten weten de post te waarderen is eindeloos. Onder hen Justin Kluivert, Jurriën Timber, Calvin Stengs, Tyrell Malacia, Noni Madueke, Owen Wijndal en Ruud Vormer. De 22-jarige Lang stapte in 2013 over van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Ajax. In Amsterdam wist hij nooit helemaal door te breken en vorig jaar vertrok hij naar Club Brugge.

Daar maakt de vleugelspeler al vanaf het begin veel indruk en nu heeft Louis van Gaal hem dus beloond met een uitnodiging voor Oranje. Het Nederlands elftal speelt WK-kwalificatieduels met Letland (vrijdag 8 oktober, 20.45 uur) en Gibraltar (maandag 11 oktober, 20.45 uur).

"Noa Lang doet het goed bij Club Brugge. Ik heb natuurlijk al eerder aangegeven dat we niet dik in onze buitenspelers zitten. We zijn dus op zoek naar mogelijkheden op die posities. Dan geef ik de kans graag aan een jonge speler”, aldus Van Gaal.