Noa Lang op de bank! Club Brugge wint bij Oostende en alle Nederlanders kijken toe
i

Pro Shots

Noa Lang op de bank! Club Brugge wint bij Oostende en alle Nederlanders kijken toe

Eimert Pruis • 23:38, 12-03-2022 / Laatste Update: 21:34, 07-01-2024

Club Brugge heeft zonder de Nederlandse spelers gewonnen bij Oostende. Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer werden allemaal op de bank gezet door landgenoot en coach bij Brugge Alfred Schreuder. Het pakte goed uit want Club won met 3-1.

De winnende coach heeft altijd gelijk. Zeker in dit geval. Lang werd vorige week gewisseld en was daar boos over. Nou dan zet ik je toch lekker vanaf het begin op de bank, dacht Schreuder. En zo gebeurde. En wie was de uitblinker in Oostende zaterdagavond? Inderdaad, de vervanger van Lang: Sargis Adamyan.

Scherpen scoort ook

Adamyan (zie foto) maakte er 2. Hij is ook de concurrent van Bas Dost. De Nederlandse spits moet het tegenwoordig doen met wat invalminuten. Ook Ruud Vormer speelt maar sporadisch. Uiteindelijk won Brugge ook een beetje dankzij een andere Nederlander. Kjell Scherpen, doelman van Oostende, maakte ook nog een eigen doelpunt. Lang mocht nog wel invallen. Hij figureerde namelijk bij de publiekswissel van Adamyan.

Brugge is in de Jupiler Pro League in de achtervolging op Royale Union Sint-Gillis. De club van trainer Schreuder heeft nog 7 punten achterstand.

Uitslagen Jupiler Pro League zaterdag 12 maart

KV Mechelen - Charleroi 2-2

Cercle Brugge - Kortrijk 2-0

Zulte Waregem - Eupen 3-0

Oostende - Club Brugge 1-3