Nog meer gedoe voor Erik ten Hag: 1e keeper André Onana naar Afrika Cup met Kameroen
i

Getty Images

Nog meer gedoe voor Erik ten Hag: 1e keeper André Onana naar Afrika Cup met Kameroen

Rick Kraaijeveld • 13:49, 28-12-2023 / Laatste Update: 13:26, 07-01-2024

Erik ten Hag heeft opnieuw reden voor kopzorgen bij Manchester United. Na de overwinning op Boxing Day op Aston Villa heeft de trainer weer even lucht gekregen, maar het volgende probleem doemt alweer op: André Onana is voorlopig niet beschikbaar, hij gaat keepen voor Kameroen op de Afrika Cup. De Tukker moet nu dus vertrouwen op reservedoelman Altay Bayindir.

Onana is net als Sofyan Amrabat niet aanwezig bij de topper tegen Tottenham vanwege de Afrika Cup en dat brengt weer personele problemen met zich mee. Dat betekent dat er geleund moet worden op Turks international Bayindir in de goal en het gat op het middenveld ook gevuld moet worden.

Kameroen

Onana staat onder de lat bij Kameroen, waar hij een soort haat-liefdeverhouding mee heeft. In de afgelopen maanden ging zijn status steeds van 'gestopt als international' naar 'ik kom toch terug'. Uiteindelijk is de ruzie tussen hem en trainer toch bijgelegd, want hij is gewoon aanwezig bij de Afrika Cup. Hij treft daar Gambia, Senegal en Guinee in de poulefase.