Nog meer pech voor Wiegman in aanloop naar WK: ook sterkhouder Kirby kan niet mee
i

Getty Images

Nog meer pech voor Wiegman in aanloop naar WK: ook sterkhouder Kirby kan niet mee

Rick Kraaijeveld • 21:07, 02-05-2023 / Laatste Update: 00:05, 12-12-2023

Sarina Wiegman krijgt klap na klap te verwerken in de voorbereiding op het WK. Verschillende sterspelers van Engeland kunnen door blessures niet aanwezig zijn. Daar is nu weer een naam aan toegevoegd: Fran Kirby.

Kirby is spelmaker bij Engeland en zal erg gemist worden in Australië en Nieuw-Zeeland komende zomer. Een knieblessure die zij in februari op liep, staat haar in de weg. Een operatie was noodzakelijk. "Na een paar maanden blijkt een operatie nodig te zijn. Ik hoopte dat dat niet nodig zou zijn, maar mijn herstel wordt beperkt door problemen in mijn knie", schreef de middenvelder van Engeland.

Blessures

Zij is niet de enige die het WK moet missen door een zware blessure; zo moet Wiegman het ook gaan doen zonder Leah Williamson en Beth Mead. Williamson is de aanvoerder van de ploeg en Mead de absolute sterspeler. Ook zij kampen met een zware knieblessure.

De Europees kampioen zal dus niet op volle oorlogssterkte zijn op het WK, waar het in een groep zit met China, Denemarken en Haïti. Eerder deze dinsdag werd bekend dat Engeland bij Nederland in de poule voor de Nations League zit.